Appelcrumble met hazelnoten

Voor eerste Kerstdag stonden er allemaal lekkere dingen op het menu, maar mijn favoriet is toch altijd wel het toetje. Deze keer maakte ik appelcrumble met hazelnoten en serveerde ik deze direct uit de oven. Ik ben fan van de recepten van de Albert Heijn, dus ook deze is daarvan.


~

Wat heb je nodig?

-               100 gram bloem

-               50 gram ongezouten roomboter

-               75 gram suiker

-               1 kilo friszoete appels

-               2 theelepels kaneel

-               95 gram hazelnoten

-               2 eetlepels poedersuiker

-               1 bak vanille-ijs

-               ovenschaal

 

Hoe maak je het?

Zet als eerste de oven aan op 200 zodat deze kan voorverwarmen. Maak vervolgens het deeg door de bloem, boter en 50 gram van de suiker in de keukenmachine te mengen of met de hand te kneden.

 

Vet hierna de ovenschaal in en snijd vervolgens de appels in blokjes en doe deze in de ovenschaal. Strooi nu de overige suiker hierover en ook de 2 theelepels kaneel. Meng dit een beetje door elkaar in de schaal. Verkruimel het deeg, hak de hazelnoten fijn en strooi als eerst het deeg en vervolgens de hazelnoten over het appelmengsel.

 

Nu is de appelcrumble klaar om de oven in te gaan. Bak deze in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Wanneer het klaar is kan de crumble de oven uit en bestrooi je deze met poedersuiker. Zet op de appel-notencrumble op tafel, snijd er stukken van en leg dezen op schoteltjes. Schep als laatste nog bolletjes ijs en serveer deze naast de crumble op het bord.

 

En nu? Smullen maar!

~

 

Ik serveerde de stukjes appelcrumble met een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom en ik kan jullie zeggen: de combi van appels, noten en het bolletje ijs is echt óntzettend goed (yumm!). Ik gebruikte voor dit recept hazelnoten (wat ook in het oorspronkelijke recept staat), maar natuurlijk kun je hierin variëren en kiezen voor de noten die jij het lekkerst vindt. Wij hebben er met z’n allen van gesmuld, dus ik zou zeggen: waar wacht je nog op?!

 

Misschien moest je nog een toetje verzinnen voor tweede Kerstdag, dan lijkt me dit een prima idee! Natuurlijk is het ook een lekker toetje voor volgend weekend, of voor een verjaardag, of op een willekeurige dag, of wanneer je maar wil! :-)

 

Na al dit eten kan ik even niet meer verzinnen waarover ik volgende week ga schrijven, dus ik houd jullie (en mezelf, haha) nog even in spanning.  Fijne tweede Kerstdag & tot woensdag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden