Bananenbrood met noten

Afgelopen week maakte ik bananenbrood! Ik zag het steeds meer voorbij komen (onder andere op ilovehealth.nl, waar dit recept vandaan komt) dus wilde ik het zelf ook een keer proberen. Dat deed ik dus, met succes. Ik vond het heerlijk!

~

Wat heb je nodig?

-               3 rijpe bananen

-               50 gram ontpitte dadels

-               3 eieren

-               75 gram amandelmeel

-               75 gram havermoutmeel

-               1,5 theelepel bakpoeder

-               handje notenmelange

-               snufje zout

 

Hoe maak je het?

Verwarm als eerst de oven voor op 175 graden, zodat deze warm is als je klaar bent. Verpulver daarna de havermout in de keukenmachine zodat het meel wordt. Dit deed ik daarna ook met de witte amandelen. Ik gebruikte verse amandelen en deze maalde ik tot meel. Ik wist niet of je op deze manier zelf amandelmeel kon maken, maar het bananenbrood was om van te smullen, dus ik denk het wel ;-)

 

Daarna doe je de bananen en de ontpitte dadels in de keukenmachine en mix je dit tot een glad beslag. Pak een kom en doe hier de eieren in. Klop deze samen met een snufje zout op en mix dit daarna met de bananenpuree. Voeg daarna ook het havermoutmeel, amandelmeel en bakpoeder toe en meng dit goed. Als laatste pak je een handje notenmelange en doe je dit er ook nog bij. Nog even roeren en daarna kun je het mengsel in een cakevorm gieten.

 

Zet het bananenbrood nu voor ongeveer 45 tot 50 minuten in de oven. Test tegen die tijd maar even of het bananenbrood gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Als deze er schoon en droog uitkomt is je bananenbrood goed! Laat de cake een beetje afkoelen.

~
 

Voor het bananenbrood gebruikte ik de luxe noten melange (die je overigens hier kunt bestellen), wat ontzettend lekker was! Natuurlijk kun je ook voor de normale notenmelange kiezen, of gewoon voor een paar losse nootsoorten. Ik vond het bananenbrood erg lekker, maar ik vond het iets meer op cake lijken dan op brood. Als jullie nog tips hebben om dit te verbeteren hoor ik het graag! :D

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden