Broccolisalade met pompoenpitten

Voor de lunch van vanmiddag maakte ik een rauwe broccolisalade met natuurlijk het product waar ik afgelopen woensdag over geschreven heb: pompoenpitten!

~

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)

-               Stronkje broccoli (die van mij woog 400 gram)

-               100 gram granaatappelpitjes

-               Pompoenpitten

-               1 bosui

 

Hoe maak je het?

Snijd de roosjes broccoli af (met nog een stukje stronk eraan), spoel deze even om en doe ze vervolgens in de keukenmachine. Zet ‘m aan zodat de roosjes en de stronkjes verpulveren. Snijd daarna de bosui in stukjes en doe deze ook in de keukenmachine. Het ‘slamengsel’ is nu klaar, dus schep dit in een kom of schaal. Doe hier de granaatappelpitjes doorheen en vervolgens strooi je de pompoenpitten er overheen. Dit kun je doen naar eigen smaak. De schaal met salade kun je vervolgens delen met meerdere. Ik schepte voor mezelf wat salade in een bakje en daarna strooide ik er nog wat extra pompoenpitten overheen, jummie!

~

 

We hadden nog wat rijst over van afgelopen week dus dit mengde ik nog een beetje door de salade, dat was erg lekker! Ook kun je deze salade goed eten bij wat frietjes of gebakken aardappeltjes. De broccoli eet je rauw, dus alle vitaminen blijven bewaard en eet je op! De combinatie van de ingrediënten van deze salade vind ik echt ontzettend goed. Door de bosui wordt het een beetje pittig, de granaatappels geven een frisse smaak en de pompoenpitten zorgen voor de bite!

 

Ga jij ‘m ook proberen? Ik raad ‘m zeker aan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden