Carrotcake met walnoten

Hier ben ik weer met een nieuw recept! Laatst kocht ik het boek ‘In perfecte conditie’ van Ellen Hoog en deze week was het tijd om daar eens wat uit te maken. Het recept komt dus uit dit boek, maar met hier en daar een aanpassing (zoals ik ook deed) kun je ‘m helemaal naar eigen smaak maken!

* Normaal gesproken vinden jullie hier een foto van het baksel, maar helaas lukt het niet om deze te uploaden. Kijk daarom op onze Facebook voor de foto!
~

Wat heb je nodig?

-               150 ml zonnebloemolie

-               150 gram kokosbloesemsuiker

-               2 eieren

-               100 rozijnen

-               100 gram walnoten

-               175 gram speltbloem

-               250 gram winterwortel

-               1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

-               2 theelepels bakpoeder

-               snufje zout

 

Hoe maak je het?

Ik gebruikte kokosolie in plaats van zonnebloemolie, zoals eigenlijk in het originele recept stond. Kokosolie heeft van zichzelf natuurlijk geen vloeibare structuur, dus maakte ik dit eerst vloeibaar door de kokosolie au bain-marie te verwarmen. Daarna kun je de oven voorverwarmen op 160 C. Pak een springvorm, doe een bakpapiertje op de bodem en vet de rest in met kokosolie.

 

Mix vervolgens de rest van de kokosolie, de kokosbloesemsuiker en de eieren en klop dit totdat het een luchtige structuur heeft. Meng de rozijnen en walnoten met wat speltbloem, zodat deze niet naar beneden zakken tijdens het bakken. Vervolgens doe je deze in het beslag, samen met de geraspte wortel, koekkruiden en zout, en spatel je dit er doorheen. Als laatste zeef je de speltbloem en de bakpoeder boven het beslag en spatel je alles goed door elkaar.

 

Schenk het beslag nu in de springvorm en bak deze in de oven gaar (ongeveer 1 uur). Als de carrotcake bruin en gaar is haal je deze uit de oven en laat je ‘m nog even afkoelen. Als topping deed ik er Griekse yoghurt (0%) over, gemixt met wat vanillesuiker. Erg lekker en het maakt de carrotcake wat frisser!

~

 

Dat was ‘m; een power snack uit het boek van Ellen Hoog! Ik had nog nooit carrotcake gemaakt, maar deze was erg lekker al zeg ik het zelf! Zeker voor herhaling vatbaar en wie weet deel ik snel nog eens een recept gebaseerd op dit boek.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden