Chia pudding met gemengd fruit

Gisteravond maakte ik alvast m’n chia pudding zodat ik die vanochtend als ontbijt kon opeten. Ik had ‘m dus een nachtje in de koelkast laten staan en toen ik de pudding vanochtend uit de koelkast haalde zag ik al dat het smullen werd (en dat met maar 3 ingrediënten)!~

Wat heb je nodig?

-               125 gram gemengd fruit

-               100 ml amandelmelk (of een ander soort melk naar eigen smaak)

-               3 eetlepels chiazaad

-               een glazen potje

 

Hoe maak je het?

Deze chia pudding is dus echt super easy te maken. Je prakt eerst het fruit in een kom, of mix het even met de staafmixer of keukenmachine, wat je wil. Giet dan het vocht hiervan af, anders heb je straks te veel vocht en krijgt het geen echte pudding structuur. Vervolgens voeg je de 3 eetlepels chiazaad toe en roer je even. Als laatste nog even de amandelmelk en klaar is kees!

~

 

Ik heb het de avond van tevoren gemaakt en mijn pudding heeft dus een nachtje in de koelkast gestaan. Natuurlijk kun je de chia pudding ook gewoon ’s ochtends maken (of wanneer je van plan bent om deze pudding te gaan eten), maar zet het dan wel ongeveer 30 minuten in de koelkast voordat je er van gaat smullen.

 

Ik gebruikte gemengd zomerfruit uit de diepvries en liet dit ontdooien, omdat ik in de supermarkt geen vers fruit naar m’n zin kon vinden. Natuurlijk kun je hierin variëren en gebruik dus vooral het fruit wat je lekker vindt of waar je op dat moment zin in hebt. Ik had ook nog zin in banaan, dus hiermee topte ik m’n pudding af (dit was echt een super goede combi!). Als je varieert in het maken van chia pudding is het ook leuk om dit elke ochtend als ontbijtje te eten, steeds hetzelfde wordt ook zo saai ;-)

 

Oja, de pudding deed ik in een potje van Hak maar hier kun je natuurlijk ook zo’n leuke jar voor gebruiken, of doe het gewoon in een glas!

 

Ik ben benieuwd naar jullie puddinkjes!

 

 

Volgende week woensdag schrijf ik een blog over gedroogde cranberries, dus houdt de Facebook en de website in de gaten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden