Eerste stop: Cashewnoten

Yess, ik mag het over m’n favoriete nootjes gaan hebben: cashewnoten! :D

De cashewnoten die we in de supermarkt kunnen kopen hebben we allemaal weleens geproefd. Deze kun je gezouten en ongezouten kopen maar er zijn ook nog andere varianten zoals gebrande cashewnoten die net als de (on)gezouten cashewnoot hard zijn en een donkere kleur hebben. De cashewnoten van Nutsandmore zijn daarentegen bijna wit van kleur en kun je induwen (ja echt, ze zijn soort flexibel!). Verder bevatten de cashewnoten geen toevoegingen omdat deze variant de puurste vorm van een cashewnoot is. Daarom smaken ze ook een beetje zoetig, een smaak die je in eerste instantie niet zou verwachten wanneer je ze proeft. Toch raad ik het jullie aan om ze te proeven, wedden dat je daarna geen andere soorten meer wilt (ik in ieder geval niet)!De cashewnoot kent zijn oorsprong in Brazilië, maar lang geleden werd deze Kasjoeboom al verscheept naar andere werelddelen zoals Azië en Afrika. Hierdoor ontstonden er onder andere in India en Kenia grote plantages voor cashew productie. Wanneer de noten van de bomen worden gehaald worden deze direct naar India en Vietnam gebracht om de noot te bewerken tot het eetbare nootje. Als eerst worden de noten met bast en al verwarmd zodat de bast makkelijk opengaat. Vervolgens worden de noten nog een keer met vlies en al verwarmd en wordt het vlies eraf gehaald. Uiteindelijk blijven de witte nootjes over zoals we op de foto hierboven kunnen zien en zijn ze klaar om op te eten, jumm!

Voor de mensen onder ons die vaak moe zijn: cashewnoten zijn goed tegen vermoeidheid, dit komt door de vitamine B die de noot bevat. Daarnaast zitten ze ook boordevol met mineralen die goed zijn voor onze tanden en botten. Wist je trouwens dat cashewnoten een goede vleesvervanger zijn? Dat komt door de hoge waarde aan eiwitten en ijzer. Ook bevatten de cashewnoten minder vet en meer koolhydraten in vergelijking met andere noten. 'Wie gezond wil eten, moet 40 tot 70% van zijn energie uit koolhydraten halen’, adviseert de gezondheidsraad via het Voedingscentrum. Koolhydraten geven energie aan het lichaam en zijn vooral voor de hersenen en rode bloedcellen erg belangrijk. Pak je portie koolhydraten dus onder andere mee door het eten van een handje cashews!
 

Dit was de blog alweer over de cashewnoten. Haal vast een zakje in huis want dit weekend gaan we aan de slag met het maken van cashewnoten burgers! Let op, hier heb je echt de onbewerkte, rauwe cashewnoot voor nodig. De cashewnoten op Nutsandmore.nl zijn al te bestellen vanaf €3,95 (250 gram) en worden t/m volgende week gratis verzonden!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden