Elfde opstap: Gedroogde mango

De groen-rood-gele verse mango kennen we allemaal, maar hebben jullie al eens gedroogde mango op? Dit is ook erg lekker al ik zeg ik het zelf, zeker als snack tussendoor. Erg makkelijk om mee te nemen en op deze manier krijg je ook genoeg vitamientjes binnen!

Wist dat er zo’n 12 tot 15 kilo verse mango nodig is om 1 kilo gedroogde mango te krijgen? Veel he? Dit komt omdat tijdens het droogproces al het vocht uit de (verse) mango verdwijnt. Het vocht in de mango zorgt dus voor het verschil in gewicht. Na het drogen van verse mango ziet de mango er een beetje ‘leerachtig’ uit en heeft het ook een speciale ‘bite’. De mango is niet hard, de mango is niet zacht, om de gedroogde mango te ervaren zal je het toch echt zelf een keertje moeten eten!

 

Omdat de gedroogde mango niets anders is dan een verse mango die in repen is gesneden en vervolgens is gedroogd, zijn alle goede elementen van de verse mango ook terug te vinden in gedroogde mango. Zo is gedroogde mango ontzettend rijk aan vitamine C, dat onder andere hetzelfde werkt als de antioxidanten die we al eerder bij andere superfoods zijn tegengekomen. Daarnaast is vitamine C belangrijk voor de bouwstof collageen, de meest voorkomende bouwstof van ons lichaam. Het is belangrijk voor het onderhoud van onze botten, spieren, bindweefsel, tanden, haren en huid. Erg belangrijk dat we voldoende vitamine C binnenkrijgen dus! Ook heeft gedroogde mango een positief effect op het spijsverteringsstelsel. Dit komt door de antioxidanten xanthonoïden en mangiferinen, die overigens weinig voorkomen in andere voedingsbronnen. Deze antioxidanten dragen ook bij aan een verhoogde opname van voedingstoffen uit ons voedsel.

 

Wat ik lastig vind, is het combineren van gedroogde mango. Ik vind de mango lekker als snack, maar vaak heb ik dan aan één slice wel genoeg. Ik keek dus even rond op internet en kwam toen een zogenoemde ‘superfood mangotaart’ tegen! Dit weekend ga ik ‘m uitproberen, zal ik het recept met jullie delen en vertel ik over mijn ervaringen met de mangotaart. Als jullie nog ideeën met gedroogde mango hebben hoor ik het graag! :D

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden