Griekse yoghurt met appel en moerbeibessen

Ik wist eerst niet zo goed wat ik dit weekend zou maken met moerbeibessen, maar uiteindelijk heb ik een super lekker ontbijtje gefabriceerd! En nog simpel ook ;-)

~

Wat heb je nodig?

-               Griekse yoghurt (0% vet)

-               Een appel

-               Handje moerbeibessen

 

Voor dit ontbijtje had ik expres Griekse yoghurt in huis gehaald omdat het me lekker leek om deze yoghurt te combineren met de moerbeien. Eigenlijk is Griekse yoghurt erg lekker en eet ik het veel te weinig, vandaar dat het vandaag weer eens tijd werd! Weten jullie nog dat we deze yoghurt ook gebruikten bij het maken van de kerstcakerol? Als je dit recept nog niet hebt gezien kun je ‘m hier bekijken (ook erg lekker als het geen Kerst is!).

 

Oke, Griekse yoghurt dus. Ik roerde er een klein beetje boeren vanillevla doorheen om de yoghurt net even iets zoeter te krijgen. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, want de yoghurt is van zichzelf ook erg lekker. Daarna schilde ik een kwart van een appel in stukjes, maar doe er zo veel appel in als je zelf wilt! Tenslotte de moerbeibessen er overheen en klaar is je ontbijtje.

~

 

Zoals je ziet is dit ontbijtje erg makkelijk om te maken en kun je het dus ook maken als je niet zoveel tijd hebt. Omdat de moerbeien een beetje een honingachtige smaak hebben leek het me lekker om deze met appel te combineren. En ja, het was zeker een goede combinatie! Natuurlijk kun je de appel ook vervangen door ander fruit, zoals bijvoorbeeld banaan of peer. Als finishing touch goot ik wat druppeltjes limonade over de yoghurt en vervolgens ging ik er met een saté prikker doorheen en maakte ik wat rondjes: daardoor ontstond het marmereffect.

 

 

Volgende week zijn we er natuurlijk weer, met een blog over macadamianoten. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden