Griekse yoghurt met zaden en kokossnippers

Omdat de zomerse periode weer aanbreekt ben ik overgestapt op een ander ontbijt. Al eerder deelde ik mijn ontbijt dat ik in de winter at, namelijk warme havermout met noten. Deze is ook te vinden onder het kopje recepten. Maar goed, deze keer dus een zomers ontbijt.


~

Wat heb je nodig?

-               Griekse yoghurt (0% vet)

-               1 appel

-               Lijnzaad

-               Chiazaad

-               Kokossnippers

 

Hoe maak je het?

Doe de hoeveelheid Griekse yoghurt waar je trek in hebt in een schaaltje. Normaal gesproken strooi ik daarna altijd wat lijn- en chiazaad op gevoel eroverheen, dus dit kun je ook doen, of hou ongeveer een eetlepel van elke soort aan. Was de appel en snij deze vervolgens in partjes en verwijder het klokhuis. Ik laat de schil er altijd omheen zitten, maar deze kun je er natuurlijk ook afhalen. Snij de appel in stukje en doe deze ook in het schaaltje erbij. Als laatste strooi je nog een handje kokossnippers over de appel.

 

ENJOY YOUR DELICIOUS BREAKFAST!

~

 

Elke ochtend dat ik dit ontbijt eet is een feestje. Zeker buiten in de zon! Ik vind de combinatie van appel en kokossnippers ontzettend lekker en de zaden zorgen voor net dat beetje extra verzadigd gevoel. De structuur van Griekse yoghurt vind ik beter dan die van bijvoorbeeld magere kwark, vandaar dat ik altijd Griekse yoghurt gebruik. Natuurlijk kun je hiermee variëren en gewoon gebruiken wat jij het lekkerst vindt. En oja, op de foto zie je hier en daar misschien wel wat roods; dat is limonade, waar ik ook altijd een aantal druppels van gebruik bij dit recept.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden