Kerstrol met Griekse yoghurt, kokos en cranberries

Gisteren maakte ik de kerstcakerol die je op de foto kunt zien. Ziet er lekker uit he? Ik kan je vertellen: het was ook mega lekker! Super lekker dus en niet moeilijk om te maken, waar wacht je nog op?! Ik zeg: perfect toetje voor na het kerstdiner!



Ik kwam op het idee om deze kerstcakerol te maken nadat ik deze had gezien op de Facebook van de Bakjuffen. Neem hier ook zeker eens een kijkje als je het leuk vindt om te bakken! Het recept komt van de Albert Heijn, maar toch deel ik het recept hieronder nog even met jullie.

 

~

Wat heb je nodig?

-               4 eieren

-               100 gram rietsuiker

-               100 gram zelfrijzend bakmeel

-               2 theelepels koek- en speculaaskruiden

-               1 schoongeboende sinaasappel

-               20 gram fijne kristalsuiker

-               500 gram Griekse yoghurt (0% vet)

-               150 gram gedroogde cranberries

-               3 eetlepels geraspte kokos

-               4 zakjes vanillesuiker

-               een kom om te mixen

-               een braadslee

-               bakpapier

 

Hoe maak je het?

Verwarm als eerste de oven voor op 200 °C en klop ondertussen met een mixer de eieren en de rietsuiker tot een dik en luchtig beslag. Vervolgens spatel je het bakmeel en de koekkruiden erdoor en als laatste rasp je de schil van de sinaasappel en dit spatel je ook door het beslag. Je beslag is nu al klaar, dus kan het de oven in. Bekleed de braadslee met bakpapier en verdeel het beslag hierover. Bak het 10 minuutjes in de oven gaar.

 

Bestrooi nu een nieuw vel bakpapier met de fijne kristalsuiker. Als de cake gaar is haal je deze uit de oven en keer je de braadslee om op het bakpapier. Verwijder nu het bakpapier waar je de cake op hebt gebakken en rol het deeg strak op met het bakpapier met suiker. Daarna draai je deze dicht als een snoepje en laat je vervolgens 1 uur op deze manier afkoelen.

 

In de tussentijd kun je de vulling voorbereiden. Dit doe je zo: meng 300 gram yoghurt met de helft van de cranberries, de kokos en 2 zakjes vanillesuiker. Rol nu de deegrol voorzichtig uit en bestrijk deze met het yoghurtmengsel. Let erop dat je 3 cm aan één van de uiteindes van de korte kant onbedekt laat. Rol nu de cake weer op (zonder het bakpapier).

 

Nu is het tijd voor de topping! Deze maak je door de rest van de yoghurt te mengen met de overige zakjes vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk deze met de vanilleyoghurt. Top af met cranberries of maak er een leuke kerstvormpjes mee.

 

Tadaa, klaar is je cakerol!

~

 

Ik gebruikte voor de geraspte kokos gewoon kokossnippers (die je overigens ook kunt bestellen bij Nutsandmore) omdat de winkel bij ons op het dorp tijdelijk geen kokosrasp had. Ik vond dit erg lekker, want zo hadden we ook nog wat extra bite vanwege de kokos. Als topping probeerde ik een ster met de overgebleven cranberries te maken, maar dit was nog best lastig haha. Om het helemaal af te maakte doopte ik een stervormpje in de jam en deze drukte ik lichtjes in de yoghurt.

 

Jammer dat ik deze kerstrol het weekend voor kerst al maakte, want ik vind het echt een goed toetje voor na een kerstmaal. Wie weet maak ik ‘m volgende week wel nog een keer! Wie gaat ‘m nog meer maken?

 

 

Waarover ik woensdag schrijf blijft nog even een verrassing, dus houdt onze Facebook en de website goed in de gaten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden