Omelet met quinoa

  • Geplaatst op
  • Door Noah de Jong
  • Geplaatst in quinoa
  • 0

Voor de lunch van vanmiddag maakte ik een omelet, maar niet zomaar een omelet. Ik gebruikte er namelijk quinoa voor! Omeletjes bak ik wel vaker, maar met quinoa was een uitprobeersel. Dit pakte goed uit al zeg ik het zelf, het was echt smullen!


~

Wat heb je nodig?

-               60 gram quinoa

-               150 ml water

-               2 eieren

-               60 ml melk

-               courgette

-               paprika

-               ui

-               eventueel kruiden (gedroogde oregano) en peper & zout

 

Hoe maak je het?

Giet 150 ml water in een pan, weeg de quinoa af en doe dit in de pan erbij. Breng dit aan de kook en wanneer het kookt zet je de quinoa op laag vuur. Het duurt ongeveer 12 minuten totdat de quinoa klaar is, dus houd het goed in de gaten. Ondertussen kun je de hoeveelheid groenten snijden die je nodig denkt te hebben. Wij hadden toevallig nog paprika en courgette liggen, dus dat maakte ik op. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere groenten!

 

Doe een beetje olie in een pan en bak de groenten even kort. Meng ook de 2 eieren met de 60 ml melk (en eventueel wat peper & zout) zodat dit vast klaar staat. Als de groenten klaar zijn verdeel je de gekookte quinoa hierover. Als laatste giet je het eimengsel eroverheen. Hier strooide ik nog wat gedroogde oregano over, maar dit kunnen natuurlijk ook andere kruiden zijn. Laat de onderkant van de omelet nu bruin worden. Kijk af en toe naar de onderkant en als je denkt dat deze klaar is, draai dan de omelet om (met behulp van een deksel bijvoorbeeld). Bak deze kant nog even totdat deze ook lichtbruin kleurt. Leg dan de omelet op een bord en geniet van je lunch!

~

 

Helaas moest ik deze omelet met anderen delen, want hij was zo lekker dat ik ‘m wel in m’n eentje had op willen eten! Nu had ik niet genoeg aan een derde van de omelet dus at ik er nog een broodje bij, maar ik denk dat je wel vol zit wanneer je ‘m helemaal op eet ;-)

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden