Ontbijfmuffins van havermout en noten

Gisteren was m’n moeder jarig en daar hoort natuurlijk een feestje bij. Vaak heb ik elke ochtend hetzelfde ontbijt, dus gisteren was het tijd om een keer iets anders maken. Uiteindelijk werden het ontbijtmuffins, nou, als dat geen feestje is?!


~

Wat heb je nodig?

-               1 banaan

-               3 appels

-               125 gram havermout

-               150 ml melk

-               2 eieren

-               75 gram rozijnen

-               40 gram cashewnoten

-               40 gram walnoten

-               2 theelepels kaneel

 

Het is best een lijstje met ingrediënten, maar don’t worry, het is een simpel recept! Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

 

Doe de havermout, banaan, eieren, melk, rozijnen, kaneel en 1 geschilde appel in de keukenmachine en zet deze aan. Er ontstaat nu een soort beslag. Vervolgens schil je de overige 2 appels en snijd je deze in blokjes of partjes, wat je wil. Hak de noten grof en roer deze samen met de gesneden appels door het beslag. Schep het mengsel nu in 6 of 8 muffinvormpjes (ligt er natuurlijk aan of je grote of wat kleinere muffins wil) en zet de muffins daarna in de oven voor ongeveer 30 minuten.

 

Je kunt de muffins vervolgens warm eten of een beetje af laten koelen, maar ik kan je zeggen: ook koud zijn ze erg lekker!

~

Zoals je op de foto vast wel kunt zien, gebruikte ik ramekins voor de ontbijtmuffins omdat ik geen muffinblik of papieren vormpjes in huis had. Dit pakte alleen niet helemaal uit zoals ik had gedacht; de onderkant van de muffins bleven namelijk zacht, terwijl de muffin er tot halverwege de muffin wel muffin-achtig uitzag. Ondanks dat was het wel echt een super lekker ontbijtje, maar ik denk dus dat de muffins wel een goede structuur zullen hebben wanneer je deze in een muffinblik of papieren vormpje bakt. Nog maar eens proberen dus! ;-)

 

*Zoals bij vrijwel elk ander recept dat je kunt vinden op Nutsandmore, kun je ook hier de noten vervangen door andere noten. Doe dat ook zeker als je meer van andere noten houdt of als andere noten je lekkerder lijken in dit recept!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden