Pannenkoekjes met banaan en cacao nibs

Zondagochtend heb ik me uit staan sloven in de keuken, naja, zo veel werk was het nou ook weer niet. Maar ik heb dus (havermout) pannenkoekjes staan bakken voor de family en ze waren ontzettend goed!

Het recept komt van www.ilovehealth.nl, een website waar nog meer lekkere en gezonde recepten op staan, dus het is zeker een bezoekje waard!

 
~

Wat heb je nodig? (voor 10 pannenkoeken)

-               70 gram havermout

-               2 bananen

-               2 eieren

-               2 eetlepels honing

-               2 theelepels kaneel

-               2 theelepels bakpoeder

-               scheutje melk

-               zout

-               een pan

-               olijfolie

 

Hoe maak je het?

Vermaal als eerst de havermout tot meel in de keukenmachine. Je kunt dus gewoon een normaal pak havermout kopen en deze vlokken vermalen om meel te krijgen, easy! Als het meel is geworden voeg je de bananen toe en zet je de keukenmachine nog even aan. Vervolgens voeg je de eieren, honing, kaneel, bakpoeder en een snufje zout toe. Laat dit weer even mixen en voeg tenslotte nog een scheutje melk toe om het beslag iets dunner te maken. De mix hoeft trouwens niet zo dun te worden als normaal pannenkoekenbeslag, dus houdt hier rekening mee als je de melk toevoegt.

 

Nu is je beslag klaar en kun je gaan bakken! Pak een pan, doe hier wat kokosolie in en laat het warm worden. Ik bakte steeds 1 pannenkoekje in de pan, maar als er bij jou meerdere in passen kun je er natuurlijk meer tegelijk bakken. Maak een rondje van het beslag (ik maakte een rondje met de lepel omdat het niet vloeibaar genoeg is om al draaiende met de pan een rond pannenkoekje te maken). Bak beide kanten mooi bruin zodat je vervolgens heerlijk kunt smullen van de pannenkoek!

~

 

Zoals je op de foto kunt zien belegde ik de pannenkoekjes met stukjes banaan en vervolgens strooide ik er cacao nibs overheen, een ontzettend lekkere combinatie! Want wie wil dat nou niet, fruit met 'chocolade' (lees onze blog over de cacao nibs) maar dan toch gezond?! Natuurlijk kun je de pannenkoekjes op verschillende manieren beleggen, dus maak er vooral je eigen feestje van!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden