Pasta pesto met pijnboompitten

Het eerste gerecht dat ik maakte aan het begin van het nieuwe jaar was pasta pesto. Toen ik nog op kamers zat maakte ik dit best vaak omdat het een lekker en een makkelijk te maken gerecht is. Wat wil je nog meer?


~
Wat heb je nodig? (voor 4-5 personen)

-               Zak farfalle pasta

-               1 potje pesto

-               Handje pijnboompitten

-               1 zak gewassen spinazie

-               10 kleine tomaatjes

-               250 gram spekreepjes

-               200 gram crème fraîche

-               1 paprika

-               1 ui

 

Hoe maak je het?

Zet een pannetje met water op het vuur en laat dit koken. Bak ondertussen de spekreepjes in een pan. Als deze bijna gaar zijn giet je even wat vocht af, omdat anders de saus te vettig wordt. Vervolgens snij je de ui en bak je deze nog even mee met de spekjes. Doe nu steeds een handje spinazie in de pan, zodat dit kan slinken. Je moet zelf even kijken hoeveel spinazie je erdoor wilt, maar in principe kun je er gewoon een hele zak doorheen doen. Als alle spinazie is geslonken snij je de tomaatjes door de helft en doe je deze ook in de pan erbij.
 

Let ondertussen op de pan met water, de pasta kan erin als het water kookt. Kook deze in de tijd die op het pak vermeld staat. Als laatste groente snij je de paprika en bak je deze ook nog even kort mee. Nu kan de crème fraîche in de pan en vervolgens het potje pesto. Inmiddels zal de pasta wel gaar zijn, dus giet het af en roer het vervolgens door de saus. Schep de pasta nu over de borden en garneer met pijnboompitjes.

~

 

Ik gebruikte strikjes pasta (farfalle) omdat ik deze het lekkerste vind met pesto, maar je kunt natuurlijk de pasta gebruiken die je zelf wilt. Daarnaast kun je ook nog Parmezaanse kaas over de pasta strooien, ik ben er niet zo gek op, maar de rest hier thuis wel. En oja, ik gebruikte spekjes voor in de pasta, maar pasta pesto met kip is ook erg lekker!

 

Na al het eten dat we tijdens kerst en Oud&Nieuw verorberd hebben, wordt het tijd voor een gezonde smoothie lijkt me. Daarom schrijf ik deze week over gebroken lijnzaad, waar ik volgend weekend een lekkere smoothie mee maak!


Voor nu wens ik en de rest van het team van Nutsandmore, jullie een gezond en super(food) 2016! 

Reacties

  1. Noah de Jong Noah de Jong

    Fijn dat jullie het lekker vonden! Probeer één van onze andere recepten dan ook zeker eens! ;-)

  2. Lia Sterk Lia Sterk

    Leuk Noah! Ik ga deze week de pasta pesto maken en laat je weten of het in de smaak gevallen is.
    Grtjes uit Stolwijk

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden