Pindakaas van notenmelange

Vandaag maakte ik voor de lunch pindakaas van de notenmelange uit de webshop van Nutsandmore. Ontzettend makkelijk om te maken en nog eens heel lekker ook!


~

Wat heb je nodig?

-               100 gram notenmelange

-               1 theelepel kokosolie

 

Hoe maak je het?

Zoals je ziet heb je maar 2 ingrediënten nodig om deze pindakaas te maken. Doe de noten in de keukenmachine en laat deze draaien totdat de noten helemaal verpulverd zijn. Dit zet zich dan af aan de rand, dus haal dit met een mes van de rand. Herhaal dit een aantal keer nadat je de keukenmachine weer hebt laten draaien. Ik vond dat de pindakaas niet heel smeuïg werd, dus deed ik er een theelepeltje kokosolie bij. Op deze manier werd de pindakaas wel smeuïg en naar mijn idee dus bijzonder geslaagd!

 

Peanuts toch, dit recept?!

~


Daarna was het lunchtijd dus ik kon de pindakaas gelijk proeven, yess! Heerlijk op een bruine boterham of een rijstwafel al zeg ik het zelf. Je proeft goed dat de pindakaas zelf gemaakt is en dat het gemaakt is van verschillende noten. Misschien niet zo smeuïg als een potje pindakaas van Calvé, maar zeker net zo lekker of misschien wel lekkerder! Maak het snel zelf zodat je zelf je oordeel kunt geven :-)

 

En oja, ik gebruikte nu 100 gram notenmelange en kon daarvan een half potje met pindakaas mee vullen. Als je iets meer pindakaas wilt, verdubbel of verdrievoudig de ingrediënten dan gewoon!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden