Pompoenspread met pecannoten

Ik begon deze week goed door m’n eigen beleg te maken! Pompoenspread: heerlijk beleg voor op een broodje, maar zeker voor op een rijstwafel. Het is niet moeilijk om te maken en nog gezond ook, dus waar wacht je nog op?!


~

Wat heb je nodig? (voor een klein potje spread)

-               150 gram pompoenblokjes (uit de diepvries)

-               50 gram pecannoten

-               2 theelepels honing

-               snufje kaneel, peper en zout

 

Hoe maak je het?

Als eerste kook je de pompoenblokjes voor ongeveer 5 minuten in een pannetje met een laagje water. Vervolgens kun je ze afgieten en af laten koelen.

 

Ondertussen kun je de pecannoten malen in de keukenmachine. Langs de zijkant zal het ‘meel’ van de noten blijven plakken, dus schraap af en toe met een mes dit meel van de zijkant. Zorg dat de pecannoten goed vermalen zijn en dat het op een soort notenpasta lijkt.

 

Vervolgens mogen de afgekoelde blokjes pompoen en de honing erbij, zet de keukenmachine weer aan. Tenslotte voeg je nog wat kaneel, peper en zout toe naar eigen smaak. Het heeft een wat flauwe smaak, dus wat peper kan echt geen kwaad.

~

 

Ik haalde mijn inspiratie van de website ‘lekkeretenmetlinda’, maar voegde wat peper en zout toe omdat ik de pompoenspread anders een beetje flauw vond. Natuurlijk kun je hierin variëren door bijvoorbeeld eens paprikapoeder of gemberpoeder te gebruiken.

 

De volgende keer ga ik de pompoenspread maken met andere noten, of een mix van pecannoten en nog een andere soort. Ik denk namelijk dat de combinatie van pompoen en paranoten ook erg lekker is.

 

Gaan jullie dit recept volgen of laten jullie je creativiteit erop los? Ik hoor het graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden