Raw kokos-chocoladetaart

Afgelopen maandag leverde ik mijn scriptie in en dat betekent feest! En bij feest hoort taart nietwaar? Nu is het maken een lekkere MonChou taart met blauwe bessen niet bepaald de gezondste waarmee je dit kunt vieren (wel m’n favo trouwens!), dus ging ik opzoek naar een gezondere vervanging. En die vond ik, op livingthegreenlife.nl. Hier gaf ik mijn eigen draai aan en toen ontstond de lekkere taart die je op de foto kunt zien!


~

Wat heb je nodig?

-               8 dadels

-               1 rijpe banaan

-               100 gram amandelen

-               100 gram hazelnoten

-               50 gram rozijnen

-               20 gram kokossnippers

-               10 gram cacao nibs

-               4 eetlepels cacaopoeder

-               3 eetlepels gesmolten kokosolie

 

Hoe maak je het?

Doe als eerst de amandelen en de hazelnoten in de keukenmachine zodat de noten even kort gehakt worden. Ontpit de dadels om deze en vervolgens ook de rest van de ingrediënten in de keukenmachine te doen. Zet de keukenmachine pas uit zodra er een plakkerig deeg ontstaat. Doe dit deeg in een bakvorm (niet te groot, anders krijg je een hele lage taart) en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taart vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast.

~

 

Na 3 uur wachten snap ik dat je heel veel zin hebt om de taart te proeven. Maar vergeet niet om er nog wat cacaopoeder, cacao nibs en kokossnippers over te strooien, dan is de taart namelijk nog lekkerder! Mijn taart was iets aan de lage kant, maar daardoor zeker niet minder lekker. Geniet!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden