Rijstepap met cacao nibs

  • Geplaatst op
  • Door Noah de Jong
  • Geplaatst in cacao nibs
  • 0

Vandaag was het zo regenachtig dat ik weer trek kreeg in een winters gerecht. Normaal eet je het als toetje of gewoon als avondmaaltijd, maar deze keer ontbeet ik ermee: warme rijstepap! Normaal houd ik niet zo van rijst, maar dit is echt m’n lievelingseten in de winter. En vandaag voelde het een beetje als winter, dus ik dacht; waarom niet?! Hieronder het recept voor dit gerechtje, of het voor jou nu als ontbijt, avondeten of toetje is, het is om te smullen!

~

Wat heb je nodig?

-               Een pak paprijst

-               Melk

-               Boter

-               Suiker

-               Kaneel

-               Cacao nibs

 

Hoe maak je het?

Het ligt er een beetje aan voor hoeveel mensen je dit recept maakt, of dat je het misschien wel alleen voor jezelf maakt. Kijk daarom even goed wat er op het pak staat, daar staan namelijk precies de juiste hoeveelheden rijst en melk die je nodig hebt. Als je bepaald hebt hoeveel rijstepap je wilt maken, giet de melk en de rijst dan samen in een pannetje en zet het vuur aan. Breng dit al roerende aan de kook, anders zal de rijstepap aan de pan vast gaan zitten. Je zult merken dat de rijstepap steeds dikker wordt. Na ongeveer 20 minuten is de rijstepap klaar en is het echt een dikke substantie geworden.

 

Verdeel de rijstepap over het gewenste aantal schaaltjes. Schep in elk schaaltje een klontje boter, strooi daar wat suiker overheen en vervolgens wat kaneel. Als laatste strooide ik er wat cacao nibs overheen. Heeeerlijk, deze combinatie. Eet de rijstepap vervolgens warm op.

~

 

Dit was echt smullen zeg, voor mij maakt het niet uit of het nu een toetje of ontbijt is, dit gaat er altijd in! Ik ben benieuwd wanneer jullie rijstepap eten, laten jullie het weten in de reacties?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden