Salade met macadamianoten

Afgelopen woensdag schreef ik een blog over macadamianoten en gisterenmiddag maakte ik een salade voor m’n vader met de restjes die nog in de koelkast lagen. Resultaat? Een gezonde salade met macadamia’s als lunch!

~

Wat heb je nodig?

-               Zakje gemengde rucola melange (of een andere slasoort naar keuze)

-               Rode ui

-               Paprika

-               Olijven

-               Fetakaas

-               Tomaatjes

-               Scheutje olie

-               Groene pesto

-               Macadamianoten

 

Doe als eerst de hoeveelheid sla waar je trek in hebt in een kom. Daarna snijd je bovenstaande ingrediënten in stukjes of laat je sommige daarvan lekker heel, wat je wil. De olijven en feta heb ik bijvoorbeeld in z’n geheel door de salade gedaan. Saladedressing maken wij vaak zelf van een beetje olie en groene pesto. Doe een scheutje olie in een bekertje en schep hier bijvoorbeeld 2 theelepels pesto doorheen. Roer dit even en kijk of de dressing niet te dik of te dun is. Voeg anders nog een beetje olie of pesto toe. Vervolgens giet je dit over de salade en mix je het een beetje door elkaar. Als laatste strooi je de macadamianoten (in stukjes of in z’n geheel) over de salade heen.

~

 

Op bovenstaande foto kun je zien dat ik maar een klein schaaltje met salade maakte, omdat ik de restjes van afgelopen week opmaakte en dus ook niet zoveel had. Samen met een boterham met kaas was deze salade een prima toevoeging aan de lunch!

 

Wanneer je denkt dat je toch niet zo gek bent op macadamia’s, gooi dan zeker eens een andere soort noten over je salade want het maakt ‘m zo veel lekkerder! Denk bijvoorbeeld aan walnoten, pecannoten of cashewnoten. Varieer hier gewoon lekker in, net zoals je dat kunt doen met de ingrediënten van de salade. Ik gebruikte nu bovenstaande omdat we dit in huis hadden, maar kies natuurlijk voor de groentjes die je zelf lekker vindt!

 

 

Volgende week woensdag hoop ik jullie weer op onze blog te zien. Fijn weekend en geniet van Valentijnsdag! Wanneer je bij je lief met iets lekker aan wil komen, bestel dan nog snel een zakje met zijn of haar favoriete noten of superfoods ;-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden