Smoothie met lijnzaad

Vanochtend maakte ik als ontbijt een smoothie met onder andere lijnzaad, waar ik afgelopen woensdag een blog over schreef. Ik dronk de jar die je op de foto ziet helemaal leeg en daar had ik genoeg aan. Hoe je ‘m maakt? Dat lees je hieronder!


~

Wat heb je nodig?

-               1 avocado

-               1 banaan

-               1 appel

-               1 limoen

-               1 voorgekookte biet

-               2 eetlepels lijnzaad

-               water

-               blender

 

Hoe maak je het?

Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit, lepel de 2 helften uit en doe dit in de blender. Vervolgens snijd je de appel (ik liet de schil er omheen) en de banaan en doe je deze ook in de blender. Snijd de limoen doormidden en pers het sap uit boven de blender. Doe nu wat water in de blender zodat je het makkelijk kunt blenden. Zorg ervoor dat het een egale massa wordt. Voeg nu de 2 eetlepels lijnzaad toe en nog meer water naar keuze. Blend dit weer en houd even in de gaten hoe je smoothie eruitziet. Wil je een dikke smoothie, voeg dan niet te veel water toe, voor een iets dunnere doe je er wat extra water bij.

Schenk de smoothie vervolgens in zo'n toffe jar of in een gewoon glas. Enjoy!
~

 

Zo zie je maar, in een handomdraai heb je een lekker en gezond ontbijtje! Natuurlijk kun je ook een smoothie maken als tussendoortje of als drankje voor bij het eten. Oja, de smaak van de rode biet proef je goed in de smoothie dus als je hier niet van houdt kun je deze eruit laten. Ik moest even wennen aan de smaak maar vind het toch wel erg lekker!

 

Wist je trouwens dat bietjes veel nitraat bevatten? De sporters onder ons zullen wel weten dat nitraat een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen. Het zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten verwijden, je bloeddruk daalt en dat je minder zuurstof gebruikt tijdens de inspanning. Voordat je de volgende keer je hardloopschoentjes aantrekt even een glaasje bietensap achterover gooien dus! ;-)

 

Woensdag schrijf ik een blog over walnoten en het recept dat daarbij hoort vertel ik dan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden