Superfood Mangotaart

Op deze regenachtige dag ging ik in de keuken staan om een mangotaart te maken. Nog nooit gemaakt, maar ik kwam het recept tegen op Lekkernatuurlijk.com en ik ging al watertanden bij het zien van het recept. Tijd om deze mangotaart te maken dus!


~

Wat heb je nodig?

 

-               150 gram kokosrasp

-               70 gram cashewnoten

-               3 eetlepels honing

-               rasp van een halve sinaasappel

-               snufje zout

-               150 gram gedroogde mango

-               sap van een sinaasappel

-               2 eetlepels kokosolie

-               1 verse mango

-               2 dadels

 

Hoe maak je het?

Allereerst leg je de gedroogde mango en de dadels in een apart bakje met water, zodat deze kunnen wellen. Laat beide ongeveer een uurtje staan. Je maakt als eerst de bodem van de taart, dit doe je door de kokos met de cashewnoten in de keukenmachine te mengen. Ik had geen kokosrasp in huis, dus gebruikte ik kokossnippers die ik eerst even in de keukenmachine deed zodat het kleinere stukjes konden worden. Vervolgens deed ik de cashewnoten erbij. Door kokossnippers te gebruiken voor de bodem proef je bij het eten van de taart de kokos nog erg goed. Dus als je van kokos houdt, zal ik zeker aanraden kokossnippers gebruiken in plaats van kokosrasp!

 

Bij de kokos en cashewnoten doe je nu de honing, sinaasappelrasp en het zout en dit mix je weer. Ondertussen voeg je beetje bij beetje wat welvocht van de gedroogde mango toe zodat het mengsel één geheel wordt. Dit mengsel doe je in een kleine, lage taartvorm (ik gebruikte zo eentje met een ijzertje waarmee je de bodem makkelijk lost kunt maken). Zet de bodem in de vriezer en maak ondertussen de bovenkant van de taart.

 

Dit doe je als volgt: knijp de gedroogde mango uit en doe deze in de keukenmachine. Ook de sinaasappelsap, kokosolie en dadels doe je hierbij en dit mix je door elkaar tot je een egaal mengsel verhoudt. Snijd nu de helft van de mango in stukjes en schep deze door het mengsel. Haal de bodem uit de vriezer en giet hier het mangomengsel overheen. Zet de taart nu minimaal een uur in de koelkast zodat deze kan opstijven.

 

Wanneer je de taart opdient, snijd dan van tevoren nog even de andere helft van de mango in blokjes zodat je hiermee de taart kunt garneren.

~

 

Ik vond de taart echt mega goed gelukt! Zeker de vulling, de structuur daarvan is echt heerlijk. Kortom: ik raad jullie zeker aan om deze taart eens te maken! Verder maak je alleen maar gebruik van rauwe en natuurlijke producten, dus het is ook nog eens een gezonde taart. Dat kunnen we niet altijd zeggen wanneer we taart eten ;-)

 

TIP: Als je niet van mango houdt, vervang dan de (gedroogde) mango eens door (gedroogde) ananas!

 

Woensdag zal er weer een blog verschijnen over één van onze producten: moerbeien.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden