Tiende aankomst: Cacao nibs

Chocolade, wie is er niet dol op? De meeste vrouwen onder ons sowieso wel denk ik! Maar hoewel pure chocola de gezondste variant is, is dit alsnog niet echt goed voor ons. Daarom kunnen we beter overstappen op cacao nibs, die nét even iets gezonder zijn.

Maar waarom zijn cacao nibs gezonder dan de chocolade dat we normaal gesproken eten? Dit komt omdat cacao nibs niet verhit worden tot 40 graden en daardoor blijven essentiële eigenschappen behouden. Dit in tegenstelling tot chocolade, waarbij de cacao wel verhit wordt. Daarnaast worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd om de uiteindelijke chocolade te krijgen, zoals melk(poeder) en suiker. Het is namelijk ook niet de cacao die de chocolade ‘slecht’ maakt, maar de toegevoegde ingrediënten.

 

Rauwe cacao op zichzelf is dus niet slecht voor je, maar bevat juist ontzettend veel gezonde stoffen. Wist je dat rauwe cacao één van de beste bronnen van antioxidanten is? Dat is waar ik een paar blogs eerder al over geschreven heb (antioxidanten kunnen ziekten voorkomen). Daarnaast is cacao goed voor je hart en bloedvaten, dit komt door de voedingsstof lecithine. Deze stof heeft meerdere voordelen voor het lichaam, maar het zorgt met name voor een juist cholesterolniveau en een goede bloedsomloop. Tenslotte zorgt cacao voor verwijde bloedvaten, wat belangrijk is voor mensen met een hoge bloeddruk of bij verstopping bij vaten en aderen. Dit komt door de voedingsstof magnesium, dat we ook al eerder zijn tegengekomen in één van mijn blogs.

 

Cacao nibs zijn op zichzelf niet heel lekker om te eten (als vervanging van bijvoorbeeld een handje M&M’s haha), maar ze hebben wel een volle cacao smaak die het best terugkomt wanneer je de nibs gebruikt door de yoghurt, in een smoothie, in baksels of op pannenkoeken!

 

Over pannenkoeken gesproken, dit weekend maak ik pannenkoekjes als ontbijt met als topping: banaan en cacao nibs!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden