Vijgenrol met noten

Wow, gisteren maakte ik een vijgenrol met noten, met behulp van een recept van ‘Mady by Ellen’. Eigenlijk moet de rol eerst nog een weekje in de koelkast voordat je ervan kunt eten, maar stiekem heb ik gisteren al even geproefd en werkelijk waar: mega lekker!

~

Wat heb je nodig?

-               250 gedroogde vijgen

-               75 gram amandelen

-               100 gram gedroogde abrikozen

-               100 gram walnoten

-               1 theelepel honing

-               gemalen kruidnagel

-               1 eetlepel water

 

Hoe maak je het?

Doe als eerste de amandelen in de keukenmachine en laat deze draaien totdat de amandelen tot meel verpulverd zijn. Doe dit daarna in een grote kom. Verwijder nu de harde steeltjes die nog aan de vijgen kunnen zitten en doe deze nu in de keukenmachine. Laat draaien totdat er een soort pasta ontstaat.

 

Ondertussen kun je de abrikozen en de walnoten in stukken snijden. Wanneer de vijgenpasta klaar is, doe je dit ook in de kom bij het amandelmeel. Hier mogen de abrikozen en walnoten ook bij. Tenslotte nog een theelepel honing, 1 eetlepel water en een snufje gemalen kruidnagel. Kneed het nu door elkaar en maak er een rol van. Als je de rol te dik vindt, maak dan twee kleinere.

 

Zoals ik al zei moet je de rol eigenlijk een week in de koelkast leggen (onafgedekt), maar ik snap dat de verleiding heel groot is om even te proeven. Proef er dus maar lekker van, maar leg ‘m daarna toch echt in de koelkast en heb een weekje geduld.

~

 

Ik heb dus al even geproefd en ik kan jullie zeggen dat de vijgenrol echt super lekker is! Natuurlijk moet ik nu nog een weekje wachten voordat de rol echt goed is, dus ik ben heel benieuwd hoe die dan smaakt. Het schijnt erg lekker te zijn bij de borrel, dus dat gaan we dan maar proberen.

 

En oja, laat je niet afleiden door de buitenkant. De rol ziet er misschien niet heel smakelijk uit, maar hij bewijst het tegendeel! ;-)

Op de foto zie je twee vijgenrollen, eentje pakte ik er in als cadeautje voor iemand; ook een erg leuk idee! 
 


Wie krijgt er nog meer trek in deze vijgenrol? Misschien leuk om te maken voor Pasen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden