Warme havermout met noten en superfoods

Ooit heb ik al eens gezegd dat ik de laatste tijd elke ochtend ontbijt met warme havermout. Daarom maakte ik vandaag een foto voor jullie en deel ik mijn ontbijtrecept! Op de foto zie je niet alle ingrediënten omdat er een paar verstopt zijn onder de rest, maar hieronder vind je natuurlijk het lijstje met dat wat je nodig hebt voor zo’n lekker smul ontbijt!


~

Wat heb je nodig?

-               Havermout

-               Gele vla

-               Melk

-               Chiazaad

-               Lijnzaad

-               Cacao nibs

-               Noten melange

-               Cashewnoten

-               Kaneel

 

Hoe maak je het?

Ik gebruik standaard gele vla van ‘Gijs’, ik weet niet waarom, maar ik vind deze gewoon erg lekker (te koop bij de Plus). Deze vla is wat dikker dan normale gele vla en ook een schaaltje met alleen deze vla is ontzettend smullen! Ik doe altijd als eerst 3 scheutjes van deze vla in een schaaltje, zodat er straks een lichte vanillesmaak aan de warme havermoutpap zit, yum! Hier doe ik wat havermout bij en dan even roeren. Vervolgens giet ik er wat melk bij, weer wat havermout en dan weer roeren. Dit herhaal ik totdat ik genoeg denk te hebben.

 

Vervolgens zet je het schaaltje voor ongeveer 2,5 minuut in de magnetron. Ondertussen kun je vast de ingrediënten opzoeken die je nodig hebt. Als de magnetron klaar is haal je de havermoutpap eruit en roer je deze nog even door. Vervolgens strooi je alle ingrediënten over de havermout (je kunt de noten fijnhakken als je dat wil). Kies hier voor de hoeveelheid die je zelf lekker vindt. Ik doe het altijd op gevoel, vandaar dat er geen afgewogen ingrediënten vermeld staan ;-)

~

 

Dat was ‘m dan, mijn ontbijt! Meestal ontbijt ik met bovenstaande ingrediënten, maar wanneer we andere lekkere dingen in huis hebben strooi ik dat ook weleens over m’n warme havermout. Variatie is natuurlijk nooit verkeerd ;-) Zeker in de winter vind ik het lekker om met warme havermout te ontbijten, maar nu het voorjaarszonnetje steeds vaker doorkomt betekent dat dat ik waarschijnlijk weer overstap op een ander ontbijt. Ook dit recept zal dan vast een keer voorbijkomen op de recepten pagina van Nutsandmore!

 

Hoe ontbijten jullie? Starten jullie het begin van de dag ook gezond en verantwoord met superfoods en noten?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden