Hoeveelheid
Zure abrikozen zijn, in tegenstelling tot de gedroogde abrikozen en de ongezwavelde abrikozen, afkomstig uit Zuid-Afrika. Hier worden de abrikozen geteeld, geoogst en in de zon gedroogd. Door dit drogingsproces zijn de zure abrikozen wat harder en steviger dan normale abrikozen. Door de abrikozen te wellen in water worden ze een stuk zachter.
Zure abrikozen goed voor de bloeddruk
Zure abrikozen worden ook wel bloeddruk abrikozen genoemd. De abrikozen bevatten namelijk veel kalium, wat kan werken bij het tegengaan van een hoge bloeddruk. Daarnaast helpen de anti oxidanten bij het het op peil houden van je cholesterol gehalte.
Zure abrikozen eten
Zure abrikozen zijn te eten als snack. Door de abrikozen te wellen worden ze een stuk zachter en zijn ze lekkerder te eten. Daarnaast kunnen de zure abrikozen ook door salades of yoghurt en muesli’s gegeten worden.
Ingrediënten: Abrikozen, Conserveermiddel E220
Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda’s en sesam.
Ten minste houdbaar tot: 6 maanden na aankoop
Voedingswaarde zure abrikozen
Energie kJ | 1204 kJ/100 g |
Energie kcal | 285 kcal/100 g |
Vetten | 0,0 g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0,0 g/100 g |
Koolhydraten | 59,1 g/100 g |
Waarvan suikers | 55,9 g/100 g |
Eiwitten | 5,0 g/100 g |
Zout | 0,064 g/100 g |