Hoeveelheid
Krenten en rozijnen lijken nogal op elkaar. Het verschil zit hem met name in de grootte. Krenten zijn kleiner dan rozijnen. Dit heeft te maken met het soort druiven ras dat gebruikt wordt voor krenten. Krenten zijn kleine gedroogde druiven die iets zuurder en droger smaken dan rozijnen. Onze krenten zijn afkomstig uit Griekenland en worden in de zon op natuurlijke wijze gedroogd.
Zijn krenten gezond?
In krenten zitten weinig vetten. Daarin tegen bevatten ze wel veel natuurlijke suikers, geen toegevoegde suikers dus. Daarnaast bevatten de heerlijke zoete krenten behoorlijk wat voedingsvezels welke bijwerken aan een goede darmwerking en stoelgang.
Krenten verwerken
Krenten zijn goed te verwerken in verschillende rijstgerechten, salades of ontbijtproducten. Maar denk ook eens aan het maken van krentenbollen, krentenbrood of oliebollen. Daarnaast worden ze veelal verwerkt in appeltaart of muffins.
Ingrediënten: Krenten, zonnebloem olie
Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda’s en sesam.
Ten minste houdbaar tot: 6 maanden na aankoop
Voedingswaarde krenten
Energie kJ | 1390 kJ/100 g |
Energie kcal | 328 kcal/100 g |
Vetten | 0,4 g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0,0 g/100 g |
Koolhydraten | 74,7 g/100 g |
Waarvan suikers | 74,7 g/100 g |
Eiwitten | 2,0 g/100 g |
Zout | 0,038 g/100 g |