Nutsandmore

Hazelnoten

Hazelnoten zijn er in verschillende soorten waaronder bruine en witte hazelnoten. De populaire hazelnoot heeft een knapperige bite en worden zowel als snack als in gerechten gegeten.

Hazelnoten kopen


Hazelnoten staan bekend om hun lekkere knapperige bite. Ze worden vaak als snack gegeten maar worden veelal gebruikt in gerechten, koekjes, taarten en in veel van onze notenmixen worden zowel de witte hazelnoten als de bruine hazelnoten verwerkt. De ongebrande hazelnoten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Een lekkere gezonde nootsoort.

 

De gezondheidsvoordelen van Hazelnoten

 

Van lekkere hazelnoten krijg je nooit genoeg, en dat kan ook helemaal geen kwaad. Want met een handje hazelnoten per dag krijg je de dagelijkse hoeveelheid vitamine E binnen. De hazelnoten zijn daarnaast rijk aan vezels en natuurlijke goede vetten. Deze zorgen er weer voor dat je cholesterol gehalte op peil blijft. De hazelnoten zijn namelijk rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren verlagen het slechte LDL-gehalte van je bloed. De noten hebben dus een positief effect op hart en bloedvaten. Naast goede vetten krijg je door het eten van rauwe hazelnoten ook relatief veel foliumzuur, mangaan en koper binnen. 

 

Vers gebrande Hazelnoten

 

Naast de ruwe hazelnoten zijn de gebrande hazelnoten een populaire snack. Ze worden gebrand als snack gegeten maar ook in veel notenmixen verwerkt. Onze hazelnoten worden dagelijks in eigen huis gebrand en verwerkt in onze macadamia notenmix gebrand.

 

De hazelnoten van Nutsandmore zijn lekker vers, voordelig en gezond.