Hoeveelheid
Quinoa
Quinoa lijkt kwa eiwitsamenstelling sterk op melk. Het bevat essentiele aminozuren. In vergelijking met granen is Quinoa rijk aan Vitamine B en E en de mineralen ijzer, koper en magnesium. Quinoa zaden kunnen hetzelfde gebruikt worden als rijst, maar je kunt de zaden malen tot meel die verwerkt kunnen worden in bakproducten.
Omdat Quinoa toepassingsmogelijkheden lijken op die van granen maar geen gluten bevat worden de quinoa zaden veelal gebruikt in glutenvrije producten.
Quinoa Bereiden
Alvorens u de Quinoa zaden gaat koken is het verstandig deze goed te wassen, dit omdat de zaden bedekt zijn met een laagje saponine dat een bittere smaak kan geven aan de zaden. Was de zaden voordat u deze gaat koken dus goed. Als u de Quinoa gaat bereiden als rijst vervanger dient u deze ongeveer 12 minuten te koken.
Ingrediënten: Quinoa
Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda’s en sesam.
Ten minste houdbaar tot: 6 maanden na aankoop
Voedingswaarde Quinoa
Voedingswaarde per 100 Gram
Energie: | 1611 / 382 | KJ / kcal |
Vetten: | 6.1 | g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren: | 0.7 | g/100 g |
Koolhydraten: | 64.2 | g/100 g |
Waarvan suikers: | 0.0 | g/100 g |
Eiwitten: | 14.1 | g/100 g |
Zout: | 0.013 | g/100 g |